/

,

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Χάρτης Ανατολικής Ρωμυλίας



Ένας νέος χάρτης ορόσημο για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ρωμυλίας ,διανεμήθηκε δωρεάν στους παρευρισκόμενους στα πλαίσια της παρουσίασης του βιβλίου του δρ Παύλου Αλμπανούδη «Το γλωσσικό ιδίωμα των Μοναστηριωτών (περιοχής Καβακλί) Ανατολικής Ρωμυλίας» .Ο συγκεκριμένος χάρτης αποτελεί το πόνημα μηνών  και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό καθώς προσεγγίζει με κάθε δυνατή λεπτομέρεια τόσο τα μορφολογικά όσο  και τα δημογραφικά στοιχεία της περιοχής της Ανατολικής Ρωμυλίας  όπου ζούσε αμιγής ελληνικός πληθυσμός επί χιλιάδες χρόνια. 


Συντελεστές του έργου 
Σχεδίαση : Δημήτρης Κερασίδης
Επιστημονικός Σύμβουλος: Παύλος Αλμπανούδης
@Εκδόσεις Κυριακίδη- kyriakidis Editions 
Παναγίας Δεξιάς 7,  Τ.Κ. 54635,Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310 200376
info@kyriakidiseditions.gr   ,www.kyriakidiseditions.gr

* η εικόνα του χάρτη στην ανάρτηση είναι ενδεικτική κι όχι λεπτομερής για ευνόητους λόγους . Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα όμως να τον προμηθευτείτε απευθείας από τον εκδοτικό οίκο.


About neomonastiriotes :

Οι Νεομοναστηριώτες κατάγονται από το Μεγάλο Μοναστήρι της Ανατολικής Ρωμυλίας. Ως βορειοθρακιώτες χορεύουν και τραγουδουν θρακιώτικους σκοπούς. Η μεγάλη τους αγάπη προς την παράδοση καταδεικνύεται στα ήθη κι έθιμα που με αφοσίωση διατηρούν.Μια πρόσκληση ανοιχτή προς όλους εσάς που αγαπάτε τη παράδοση της Ανατολικής Ρωμυλίας ,θα υπάρχει πάντα.Ελάτε στο χωριό μας ,το Νεό Μοναστήρι Δομοκού.Σας περιμένουμε.
View All Posts By Neomonastiriotes !

0 σχόλια:

Distributed ByMy Blogger Themes|Designed ByBloggerMotion

Top